Autocamion cu macara incarcare MAN TGA 28.480

Autocamion cu macara incarcare MAN TGA 28.480

CAP TRACTOR SCANIA R420 2006

CAP TRACTOR SCANIA R420 2006

CAP TRACTOR MAN TGS 46.004 2014

CAP TRACTOR MAN TGS 46.004 2014

CAP TRACTOR MAN TGS 18.440 2010

CAP TRACTOR MAN TGS 18.440 2010

Autocamioane

Autocamioane: Transportul de mărfuri şi materiale este esenţial în orice economie. De obicei discutăm despre transporturi pe distanţe mici, medii sau mari, despre greutăţi de câteva tone care au nevoie sa fie transportate.

În funcţie de distanţele de parcurs şi de natura mărfurilor transportate, se pot folosi mai multe tipuri de autocamioane. Cele mai căutate şi mai populare, cu eficienţă ridicată, sunt autocamioanele. Acestea sunt construite special pentru a sa transporta mărfurile in siguranta, randamentul find mult mai bun decât în cazul altor vehicule.

Autocamioane – Cât de utile sunt?

Scopul principal şi utilitatea unui autocamion este transferul rutier de mărfuri. Aşadar este firesc să avem şi remorci, semiremorci, platforme deschise, cu prelată, dar şi alte tipuri de ataşamente. Motostivuitoare, încărcătoare pentru incarcari-descarcari, etc. Şoferul este mereu protejat in procesul deplasarii obiectelor transportate. Sunt montate paravane pentru siguranţă dacă marfurile sunt transportate in spaţii comune.

Masa autocamioanelor poate fi de până la 3.5 tone, peste 3.5 tone, până în 7.5 tone şi până la 12 tone şi peste această masă cu gabarit depăşit.

Şi până la urmă când sunt utile autocamioanele moderne? Cele mai des intalnite situatii când vrem să transportăm marfă sunt urmatoarele:

de la producător la distribuitor
de la distribuitor la vânzător
când este nevoie de transport extern de materiale, mărfuri bunuri

Ne folosim de autocamioane şi în situaţia în care cantitatea de mărfuri de transportat este prea mare pentru mijloace de transport obişnuite şi vrem să ajungem cât mai rapid cu ea la destinaţie.

În cazul în care avem de transportat materiale care au condiţii de transport speciale putem apela la cateva tipuri de autocamione. La fel de bine putem să folosim autocamionul când livrăm materiale si produse în cantităţi mari. Utilitatea autocamioanelor este una foarte mare mai ales pentru firmele care vor un serviciu de transport mai rapid.