Vibrocompactor 14 To - HAMM 3414 2013

Vibrocompactor 14 To - HAMM 3414 2013

Când sunt utile compactoarele?

Pe orice şantier de construcţii vom întâlni mai multe tipuri de utilaje, fiecare cu o serie de caracteristici speciale pentru sarcinile la care se vor folosi. Unul dintre aceste utilaje des întâlnit pe şantierele mari este compactorul.

Compactorul nu este altceva decât un utilaj sau o instalaţie al cărui scop este comprimarea pe verticală a terenului pentru a creşte rezistenţa când intervine presiunea clădirilor, materialelor care sunt pe el, presiunea unor instalaţii.

Solul este comprimat rapid, iar compactoarele moderne se găsesc în mai multe forme în funcţie de nevoile de pe şantier.

Lucrări pentru care aveți nevoie de compactoare

Activităţile unde vom folosi compactorul ar putea fi asfaltarea şi betonarea, se tasează şanţuri, pământul, finisajele de la final fiind unele drepte. Cu el se refac mai uşor străzile din oraş, asfaltările pentru autostrăzi sunt mai eficiente. Greutatea să se încadrează în intervalul 65-80 kg, iar dimensiunile mici îi permit să se „descurce” în situaţia în care traficul auto nu e oprit în totalitate la asfaltări, de exemplu.

Aşadar, avem compactoare de asfalt şi compactoare de sol destinate compactării terasamentelor şi a unor straturi cu mixturi asfaltice în vederea unor rezultate foarte bune indiferent de lucrările executate.

Compactoarele sunt utile când apar lucrări de asfaltare, de betonare, când e nevoie de compactări la nivelul solului pentru a putea merge mai departe cu lucrările de executat. Un compactor e util atât la lucrări mai mici, pe şantiere limitate, cât şi la lucrări de anvergură, atunci când avem şantiere întinse pe arii extrem de mari.

Cu deplasare rapidă şi eficienţă crescută indiferent de tipul de compactare dorit, acest utilaj de construcţii devine foarte util şi în momentul în care avem o presiune prea mare la nivelul solului din partea unor elemente, construcţii ce stau pe el. Solul compactat va fi mult mai rezistent şi va permite angajaţilor de pe şantier să îşi continue lucrul în siguranţă, proiectul pus în practică având finalitatea dorită de fiecare dată.

Investiţia în compactoare e una importantă, preţurile nu sunt deloc mici, dar toate rezultatele pe care le obţineti pe un şantier îţi vor confirma că investiţiile dumneavoastra iniţiale în utilaje moderne de compactare au meritat pe deplin.